Nurin Tihani's FotoPage

By: Ummi Babah Nurin dan Aqil

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Thursday, 18-Jan-2007 12:00 Email | Share | Bookmark
Nurin demam...

tanda-tanda demam dah ada..
nampak ok lagi..
nurin suka makan spaghetti..
pagi nurin demam..bibir dah merah
panas nih..
ciannya kat nurin
malam tu ok sikit..
leh lagi main-main..
Allahuakbar..
tolong ummi 'lipat' kain
berat le ummi..
dah penat.. tido le dia
pagi esoknya..bangun awal gak
nak babai kat babah g keje
lps makan ubat..
kena ulit dulu
akhirnya tido jgk..
zzzzzz......
 
2 hari lepas Nurin demam...hari ni dah baik sikit..badan dah tak panas..cuma batuk2 je..
Nurin tak pernah demam lagi sblm ni kecuali le demam yg kena cucuk tu... malam tu kami dah perasan tanda2nya.. tapi kami takde le gi klinik lagi mlm tu.. cuma test sndiri suhu badan nurin.. normal je.. tambah pulak kami tgk nurin tu duk maintain senyum lagi.. makan pun bayak jgk.. cuma malam tu nurin susah nak tido sikit.. rasanya dalam kol 3 kot baru lena.. maybe dia dah rasa tak sedap badan..
bangun pagi esok tu rasa badan nurin dah panas sangat.. terkejut ummi bila tengok suhu badan nurin hampir 38 darjah C dah (nasib baik le ada termometer sendiri).. terus ummi bagitau babah.. terus babah apply cuti.. patutnya babah ada meeting hari tu..
kami bawak nurin g klinik pagi tu.. nasib baik tak kena cucuk.. cuma dia kasi ubat demam & ubat selesema je.. balik tu terus kasi minum ubat.. ulit sampai dia tidur.. masa tidur tu nurin kerap tersedar (mcm terkejut gitu).. maybe sebab badan panas sangat kot.. terpaksa le ummi peluk2 nurin.. last2 dengan ummi sekali tertidur.. babah sibuk duk ngadap laptop dia.. kena bereskan keje jugak katanya..
Petang tu suhu badan nurin dah turun sikit.. dah boleh senyum2 kat ummi ngan babah.. malam tu selesema je sikit2.. dah leh main.. tolong ummi 'kemas' kain lagi.. dah penat main baru le nurin tidur..


before demam... siap posing terlentok2 lagi..


replies::
Ouled Kenitra::
bila dah ada anak sendiri ni baru le kita tau mcm mana mak ayah kita jaga kita dulu.. nyamuk gigit anak pun kita marah kat nyamuk kan...
r a z i: alhamdulillah hari ni ok dah sikit.. demam nak pandai apa ye? pandai jalan kot.. rasanya mmg patut pun ada termometer sndiri kat umah..tambah2 kalau ada anak kecil..
elin: cik elin.. nurin still batuk2 lagi le..cian nurin
mama danea: tak sabarnya nak tunggu nurin pandai jalan..
Ayoh Ngoh: mano aci.. nurin tok ngakok doh nih.. 'ngesot' ado la.. tokleh tamboh saing le gitu gak..


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net