Nurin Tihani's FotoPage

By: Ummi Babah Nurin dan Aqil

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  [4]  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Monday, 9-Jun-2008 05:45 Email | Share | | Bookmark
Kisah Nurin & ummi

Assalamualaikum
Kabare semua teman2 fp? hopefully sume sihat la ye..
macam biasa le ummi takde sungguh nak update fp nurin ni..
sakit belakang+mata kalo lama2 duk depan pc ni.. kalo dah sakit mata tu mula le kepala ni fenin..
maybe ramai yg bosan kan asal masuk je sini asyik gmbo lama yg ada..
ummi sendiri pun bosan + tensen bila tgk fp sendiri tak berupdate.. haru betul..
oleh kerana dah lama rasanya tak tempek gmbr nurin yg terbaru kat sini maka layan le gambo kat bawah ni sebagai pengubat rindu..

Nurin pun dah makin pandai sekarang ni.. pandai segala-galanya.. yang paling terserlah dia dah pandai mogok.. kalo tak dapat apa
yg dia nak mesti mengamuk.. sib baik kejap je mengamuknya tu.. kekadang tu malas gak nak layan.. bukannya apa cuma tak nak dia
sedar yang kita ni mudah ikut kehendak dia.. nurin pun dah jadi big girl dah.. suruh apa2 pun dia buat..
tapi kat depan ayat tu mesti le kita kena sebut 'tolong'..lembut sikit bunyinya kan..
bab makan pulak selera dah kurang.. susah benar nak tengok dia makan banyak.. main je yg lebih..
maybe semua budak baya nurin macam ni kot.. nak explore semuanya.. tapi minum susu kuat sangat..
1kg susu tu tak sampai seminggu pun.. dan nurin sekarang dah tak menyusu badan..
alhamdulillah mudah jugak le nurin nak bercerai susu.. cuma leceh sikit le sebab malam2 tu dua kali kena bangun buat susu..
kalo dulu rileks sikit kan.. mula2 tu rasa kesian gak kat dia.. dah biasa duk bawah ketiak ummi katakan..







Minggu lepas ummi gi klinik.. bukak buku merah.. alhamdulillah masa scan tu doktor cakap semua ok.. kali ni confirm sorang.. tapi kalo pregnant twin sekali lagi pun best gak kan.. takyah pregnen banyak2 kali.. hehheee.. semua tu ketentuanNya.. kita terima seadanya la ye.. cuma yang merisaukan doktor ialah berat ummi yg tak naik2.. apa nak buat dah memang 'cekeding' kurus mcm ni.. makan banyak pun tak besar2.. masa pregnen kan twin Nurins dulu pun berat tak sampai 50kg.. bayangkan le.. hopefully kali ni semuanya baik2 belaka.. dah melepasi 1st trimester ni rasa ok sikit.. masak mmg ok je.. semalam siap wat asam pedas ikan lagi utk lunch.. alhamdulillah ummi makan bertambah2.. hari ni babah gi cherating.. ada kursus kat sana.. lusa balik le.. biasanya kalo babah takde ummi masak ala kadar je la.. nasi goreng ke.. kue tiaw goreng ke.. janji baby kat dalam ni nak makan... nurin pun ok je nasik goreng... janji mesti ada telur goreng...
NURIN TENGAH BERADU TU... sebab tu ummi leh taip panjang2 mcm ni..





Saturday, 24-May-2008 01:23 Email | Share | | Bookmark
Babah's new toy....

My dream comes true....Me with my Mac.

Next dream...
Another dream...

Keep dreaming...

Stop!!! Wake up... get to work!!!


Wednesday, 14-May-2008 00:52 Email | Share | | Bookmark

Assalamualaikum semua..
lama betul ummi n co ni menyepi kan.. nak kata pegi mana2 tak jugak.. ada je terpacak kat umah ni.. cuma angin kus2 kemalasan tu datang menyerang semenjak dua menjak ni..
nak tau kenapa?? ini le antara penyebabnya...



Syukur alhamdulillah tak lama lagi nurin akan dapat adik.. insyaAllah dalam tahun ni jugak..
ujung tahun beb.. bulan 12 nun.. silap plan le.. plan asal nak bersalin tahun depan.. kalo boleh nak sama bulan dgn nurin.. tapi plan tak menjadi le.. walau apa pun kami tak kisah.. lagi pun umur dah nak masuk 30 tahun ni.. pregnant kali ni rasanya lebih kurang je masa pregnant kat nurin dulu.. ummi still mabuk2 ayam.. selera makan dah terbantut sikit..
masa nak masuk 3 bulan ngandungkan nurin dulu ummi sampai kena tahan kat ward lagi.. sebabnya badan dah lemah sangat masa tu.. mana taknya makan sikit je keluar balik.. hopefully kali ni tak seteruk mcm dulu.. ummi harap semuanya akan dipermudahkan Allah sepanjang mengandung sampai le ummi bersalin nanti.. amin..


====================================================================

Di kesempatan ni ummi nak ucapkan SELAMAT HARI IBU utk diriku sendiri.. dan jugak kepada mama & mertua kat kampung.. terima kasih kerana menjadi ibu yang baik kepada kami.. jasa kalian mmg tidak terbalas dengan harta yang ada di dunia ini..
hanya kasih sayang yang dapat kami beri...

Hari ni 14 Mei, genap le usia tokma nurin yang ke 61.. kami semua doakan ma (singkatan utk mama) dipanjang umur olehNya.. dikurniakan kesihatan yang baik.. dilimpahkan rezeki yang melimpah ruah.. dan sentiasa bahagia disamping abah..
walaupun kami jauh di mata namun ingatan kami memang sentiasa pada ma..
kami sayangkan ma dunia dan akhirat..

Untuk semua rakan2 fp yang bergelar ibu,ummi,mama,mummy,mak,bonda... SELAMAT HARI IBU.

Quote:
terima kasih kepada semua yang komen.. sori lama fp tak berupdate


Thursday, 24-Apr-2008 02:52 Email | Share | | Bookmark
Family Day UMP

 
Assalamuaalaikum wbt..
jumpa lagi kita di alam maya.. hheheee..
sori la ye.. nurin ni asyik out station je.. bz beno jadi pengiring babah..
sekarang ni pun babah out station lagi.. baru 2 hari lepas babah ke melaka n then terus ke kl sampai ahad ni.. kali ni ummi dah tak larat nak ngikut..
lagi pun baru jumaat lepas kami balik dari kl... kol 10 malam jugak le sampai kuantan ni..
pulak tu esoknya (sabtu) pagi2 lagi kami bertolak ke cherating utk family day UMP kat Holiday Villa.. aktiviti kami kat kl tak banyak sangat.. cuma khamis malam tu je kami shoppng mopping kat jusco wangsa maju.. kebetulan hari tu ada sale jcard day kat sana.. apa lagi shopping sakan le kami.. mana tak mabuknya dah harga less sampai 70%.. babah le yang borong sakan kemeja utk dia keje.. nurin lak ummi beli kasut n 5 pasang baju..ummi beli 4 helai blouse je.. tak larat nak pilih.. mana taknya rasa macam orang lagi banyak dari barang.. ayoh e' pun join shopping jugak.. balik umah kol 10.30 dengan wajah kepenatan.. sib baik umah ayoh ngoh tu kat seksyen 1 je.. kalo ikutkan jalan kaki memang sampai.. mulanya tu babah ajak jalan je.. tapi bila pikirkan mesti ada brg yg dibeli nanti kami pi le ngan kete.. kat kl kami tak ambik gmbo pun..
dah duk terperap je kat umah..


ni 1st time kami join family day UMP.. yg sebelum ni mmg tak berkesempatan nak join.. pegi kali ni dengan semangat nak dapat cabutan bertuah grand prize.. hadiah dia mmg le grand habis.. ada pakej honeymoon ke bandung, set meja makan, barang2 letrik spt peti ais;mesin basuh;tv... banyak le lagi.. tapi apakan daya bukan rejki kami nampaknya.. nurin just dapat hamper je.. (ok la tu kan.. nt nurin leh makan biskut banyak2) ayat nak sedapkan hati sbenarnya..




kalo ikutkan macam2 sukaneka yang ada.. tapi satu pun kami tak join.. susah le ada anak kecik ni..



ni je gmbr yg ada dalam pc ni.. banyak lagi sebenarnya tapi ada dalam camera lagi tu..babah bawak gi kl yang tu.. dalam tu ada gak gmbr aktiviti2 yg berlangsung... tengok le nanti.. kalo ada masa dan kerajinan ummi akan update lagi..


Tuesday, 15-Apr-2008 09:42 Email | Share | | Bookmark



Nurin akan ke kl lagi petang ni..
balik sini hari jumaat..
so jumpa lain kali ye.. cau cin cau..



[<<  <  1  2  3  [4]  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net