Nurin Tihani's FotoPage

By: Ummi Babah Nurin dan Aqil

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  7  8  9  10  11  12  13  [14]  15  16  17  18  19  20  21  >  >>]    [Archive]
Thursday, 19-Jul-2007 14:15 Email | Share | | Bookmark
Our 4th Anniversary

Iklan kejap ye.. Entry kali ni khas utk ummi n babah lak..
Hari ni genap 4 tahun kami berkahwin.. tup tap tu tap dah pun 4 thn.. mcm tak caya pun ada.. kejap sungguh masa berlalu.. rasa baru je kawin..
kami kawin umur 25 thn.. selepas setahun ummi grad, babah pun masuk le meminang ummi.. baru je keje setahun.. antara 6 bespren ummi, ummi yg kedua tamatkan jaman bujang.. hehheee.. lepas tu sorang sorang ikut jejak kami..
kami bertunang 2 bulan je.. bayangkan dlm masa 2 bulan semua benda nak kena buat..
sib baik le ummi keje kat kb masa tu.. so senang le sikit duk ngan parents sndiri..
masa tu kawan opis n makcik2 banyak yg tolong.. dlm hati mmg duk risau sempat ke tidak nak siapkan sumenya.. alhamdulillah berkat pertolongan keluarga semua benda berjalan seperti yg dirancangkan.. yang paling ummi gembira sebab dapat buat sendiri hantaran utk babah.. bunga pahar tu ummi sndiri yg buat.. bangga rasanya dpt wat sndiri..


ni le antara foto kawin kami masa tu.. tak cantik pun..




alkisahnya tak sampai 2 bulan kawin ummi ikut babah ke uk.. nak gi ziarah umah sedara mara pun belum abis lagi masa tu.. (org klate sebut "ajak menantu").. babah sambung study dia kat sana.. kiranya merangkap honeymoon le tu... kami kat bumi mat salleh tu setahun je.. tu pun jenuh menghitung hari nk balik.. yg paling ummi tak dpt lupakan ialah bila dapat berita pemergian atuk kesayangan ummi.. masa tu mmg sedih yang teramat sangat.. dlm hati "uwaaaaaa nak balikk....." sib baik le ada babah di sisi.. hanya doa dari jauh je yg dapat kami panjatkan..


2005.. masih lagi berdua.. nurin lom lahir lagi..


tahun yg begitu bermakna bagi kami... lahirnya puteri kembar yg comel..
walaupun nurin irdina pergi meninggalkan kami buat selama-lamanya namun kehadiran nurin tihani benar2 membahagiakan kami sekeluarga..


2007 yg makin mencabar.. nurin dah makin besar.. dah mcm2 ragam..
untuk babah ummi ucapkan terima kasih yg tak terhingga di atas curahan kasih sayang buat kami.. sebab sabar dgn karenah ummi dan nurin.. jgn lupa hadiah anibeseri utk thn ni k..



Thursday, 12-Jul-2007 14:37 Email | Share | | Bookmark
~Nurin @ sweet 17 months ~





Hari ni nurin genap 17


1. nurin ni actually baru je confident berjalan sndiri.. sblm ni takut2 lagi.. nak org pimpin..
2. anak dara ni dah pandai merajuk le..
3. makan pun dah memilih.. juling mata tgk apa benda yg kita nk suap dia tu.. sebab tu badan nurin susut dah sikit.. tak montel n debab mcm dulu.. last month baru 9.3kg..
4. lagu tv3 still lg lagu peberet.. other song of course le pencinta wanita.. tak tau le nape ramai budak2 suka lagu ni.. skrg ni ada jugak lagu tu versi klate..
5. iklan kt tv tu mmg dah hafal.. siap menari-nari lg.. kekadang tu kalo smbil baring dia menari angkat punggung..
6. mudah sangat ikut apa org cakap.. byk dah perkataan dia belajar.. paling penting dah boleh panggil ummi & babah dgn betul.. kalo dulu ummi jadi mimi..
7. bila dia kasi brg kt kita dia ckp 'cehhh'.. terima kasih le tu
8. dah pandai melaram pun anak dara ni.. kalo kita cakap comel mesti dia cari cermin tak kira le cermin rak tv pun.. janji nampak muka dia.. lps tu siap cakap "mey"(comel le tu)..
9. malam2 teramat le susah dia nak tido.. paling awal pun pukul 11pm.. kalau ulit dia tu mesti dekat ngan sejam baru dia tido.. kadang2 kita dulu yang pengsan.. nurin still tido bawah ketiak ummi.. maklum le nyusu badan lagi.
10.dah leh ikut mcm2 arahan yg kita cakap..

banyak lagi daaaaa...



replies::
bro jeff: anak dara ni dah besar.. thanks bro jeff coz selalu ikuti perkembangan nurin..
Wada : wada, kita sama batch le kat utm dulu.. kak mieza dah tgk fp wada..
gee: mekacih auntie gee.. cousin anis tu kecik cam nurin ke?
anna: anna, mmg nurin n irdina sebaya tapi mieza tgk irdina tu jauh lebih besar dari nurin.. geram nak cubit paha irdina..
Harni Safarina: tak sangka korang anak beranak berada nun jauh kat denmark.. sib baik 'bertemu' semula kat dlm fp ni. hehhee.
gee: gee, ptg tadi mkn pulut durian.. penat nk abiskan.. dlm peti ais tu abis benda dah bau durian..
wanzee: mekacih kak wan.. nurin ni time dia mengamuk je ilang terus ke'sweet'annya.. hehhee..
Mommy The Balqises: farah, kalo geram meh le kuantan.. leh jumpa nurin.. aku pun nk gak jumpa anak2 dara hang yg comel tu..
ciku_nunu: sama le ngan umminya ni.. always sweet 17.. rasa mcm budak sekolah lagi..
wanie~mama irfan : wanie, rambut nurin dah pnjang sikit.. dulu tocang satu je kt atas.. skrg dah leh wat kiri kanan.. tapi al susahnya nak ikat rmbut dia.. tak duduk diam langsung...
syakir zainol : nurin baru 17 bln.. ummi dia je yg perasan umur 17 thn.. always young ..
anyway tq sudi singgah sini..




Thursday, 5-Jul-2007 18:11 Email | Share | | Bookmark
kena tagged lagi..

alamak.. ingatkan dh abis permainan tag tag org ni.. rupanya ada lagi.. cuma lain sikit je le..kali ni mama anis yg tag ummi..

ni nk cerita le sikit mcm mana sejarah pilih nama nurin ni kan..
ummi start cari nama ni sebaik aje doktor sahkan yg ummi ni mengandung kembar..
siap order buku ni lagi Amalan Ketika Mengandung & Setelah Bersalin serta Panduan Menamakan Bayi..
ummi mmg suka sgt dgn nama NURIN ni.. best je nyebutnya.. asalnya nama anak kenalan ummi..
cuma masa tu tercari2 nama yg sesuai utk anak kembar.. at last nama TIHANI & IRDINA yg jadi pilihan ummi.. babah ok je.. alhamdulillah sebaik je azan subuh tanggal 12 FEBRUARI 2006 ummi selamat melahirkan dua bayi comel.. kembar seiras.. NURIN TIHANI & NURIN IRDINA.. NURIN TIHANI lahir 6.16am (berat 1.9kg) dan NURIN IRDINA 6.25am (1.3kg)
tapi Allah lebih menyayangimu NURIN IRDINA.. arwah pergi meninggalkan kami jam 6.45pm, 18 FEBRUARI 2006.. pada usia 6 hari.. belum sempat ummi memangku dan menyusuimu sayang.. walau apapun ummi redha dgn pemergianmu drpd melihatmu
tersiksa.. apa yg pasti irdina akan tetap di hati ummi dan babah.. irdina akan terus hadir dlm diri nurin tihani.. yang paling ummi tak dpt lupakan ialah pada hari yg sama jugak le babah gi register sijil lahir nurin tihani dan juga sijil kematian arwah.. semoga nurin irdina aman bahagia di alam syurga.. amin.

sori le kawan.. panjang pulak ummi berhikayat..
ni maksud nama anak-anak kami..

NURIN bermaksud cahaya.
TIHANI : bahagia/berkat (Nama yang menarik, dan sebutannya juga sedap didengar. Rumah tangga yang dibina akan lebih bahagia jika dimeriahkan dengan kehadiran anak. Itulah anak yang diwariskan untuk meneruskan generasi yang akan datang. Apa sahaja yang kita laku dan perjuangkan dalam hidup ini adalah untuk mencari kepuasan dan kebahagiaan. Moga-moga kebahagiaan dan keberkatan hidup akan bertambah dengan adanya anak yang dinamakan Tihani)

IRDINA : kehormatan kami

jadi NURIN TIHANI adalah cahaya kebahagian kami..
dia le buah hati pengarang jantung kami.. ubat penghilang penat babah bila balik keje..





jadi ummi nak teruskan permainan.. 5 ibu yg bertuah ialah mama danea, farah::Mommy The Balqises, aiza, jijah & echa::mummy umairah & darwisy.

Quote:
REQUIREMENTS : Write about what or how or why you gave the name(s) to your kid(s). QUANTITY: 5 people
TAG MODE: Firstly you leave their blog and post link and add to the list below and secondly you let the blogger you want to tag know that he/she has been tagged by commenting in his/her blog or etc


Sunday, 24-Jun-2007 07:13 Email | Share | | Bookmark
Nurin @ Air Terjun Lentang

 
 
 
View all 11 photos...
Hari Ahad tu kami gi picnic kat Hutan Lipur Lentang.. main air terjun..
[size=9]best woooo time panas terik berendam dlm air.. hutan lipur lentang ni betul2 tepi hiway kl-karak.. dekat dgn bentong.. kiranya kami singgah sblm balik kuantan le ni.. ayoh long (abang sulong ummi) mmg duk bentong.. jadi dekat le ngan umah dia..sampai sana dah dekat 1ptg.. kami pilih kawasan yg air cetek je.. cetek2 pun paras lutut nurin tau.. mmg tempat utk budak2.. mulanya ummi just tengok je diaorg main.. mcm biasa le jadi cameraman.. jeles tgk diaorg duk berendam.. apalagi ummi pun join sama le..
paling best bila tengok nurin seronok main air.. tambah2 bila ada sepupu dia yg dua org tu.. damia & batrisya...










perut dah berkeroncong.. berenti jap isi minyak dulu..nasib baik maklong bawak makanan utk lunch hari tu.. antara menunya daging masak kurma, udang panggang, sayur goreng n air sirap hijau.. tapi lupa lak nk snap gmbr makanan.. maklum le dah kebulur.. dah x ingat apa masa tu.. hehheee.. abis makan sambung berendam balik..





gmbr2 kt bawah ni semua org ada.. sib baik baik le camera ni ada remote..
walaupun dah dekat 4thn usianya tapi ia amat bermakna utk kami berdua








gmbr kat bwh ni special sikit.. aksi sama dari dua sudut berbeza..
yg ni ummi snap.. zaassstttt...


yang ni lak from cam ayoh e'


kami stop dlm kol 3.30ptg.. pergi umah ayah long kat bentong tu.. mandi n solat kat sana.. semua dah kepenatan..penat main air.. lepak-lepak sat kat sana.. dlm kol 6 babah drive balik ke kuantan.. ayoh ngoh n ayoh e' balik ke kl.. sue elee stay umah ayoh long.. dlm perjalan balik tu Tuhan saja yg tau betapa beratnya mataku ini.. mmg ngantuk yg teramat sangat.. mmg ummi tahan mata tak nak kasi tido.. kang kalo tido takde org nk layan babah sembang.. tapi akhirnya ku tertidur jua.. nurin awal2 lagi dah pengsan.. letih beno agaknya tu..
berenti solat n makan kat R&R temerloh.. dah isi minyak kami teruskan perjalanan.. sampai kuantan kol 9.30mlm..
kemas, mandi n terus zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz...
apa yg pasti kami betul2 enjoy.. nanti nk plan picnic kat klantan lak...



replies::
nurul: nurul, nt gi picnic kat waterfall di manchester tu ye.. ade ke agaknya? kalu ada tu mesti sejuk banget kan..
bro jeff: mmg best tak terkata.. tp tu tak cukup ramai lagi..
haryani~azam: kami pun mmg dah lama tak picnic gini.. tu yg seronok sgt tu..
thanks sudi jenguk sini..
gee mama @nis: gee, mmg dah tak malu dah masa tu.. dah takde org peduli dgn kami.. lagi pun port kami berendam tu port utk kanak2.. hehheee..
Mommy The Balqises: farah, nurin tu mula2 je takut2.. sejuk.. lps tu ok je.. tambah2 masa tu cuaca agak panas.. lagi le seronok dia berendam.
[/size]


Saturday, 23-Jun-2007 16:20 Email | Share | | Bookmark
Nurin @ Aquaria KLCC



akhirnya sampai jugak kami ke aquaria tu.. selalunya bila gi kl asyik tak jadi je nak gi sana.. kali ni mmg babah bawak gi kl tu semata-mata nak gi aquaria.. petang jumaat ari sblm tu saja je ummi sms babah kat opis.. sesaja je tanya "jadi ke nok gi kl?"... babah reply "kalu nok gi siap2 lah..". ummi tak siap apa2 pun lagi.. masa tu lom decide nak gi ke tak.. babah balik umah baru le kompim.. so kelam kabut le ummi packing baju utk 3 beranak.. lbh kurang kol 6 kami bertolak dari kuantan.. smpai kl kol 9mlm.. kalo kt kl mcm biasa le kami stay umah adik beradik ummi.. seronok le diaorg dpt main ngan nurin..

esoknya dlm kol 11.30 pg kami terus ke aquaria.. ahli2 rombongan nurin,ummi,babah, ayoh ngoh, ayoh e' n sue elee.. cuaca mmg panas terik.. mmg terasa keterikannya.. org klate kata "panah teng tengggg".... hehee..
ni 1st time ummi dtg klcc semenjak nurin lahir.. last dtg masa tgh ngandungkan nurin.. masa tu babah ada keje kt kl.. kami sesaja le gi klcc tu konon2 nya nk masuk aquaria le..
tapi masa tu utk masuk je kami kena beratur lbh kurang 2 jam.. terus cancel program.. baru teringat masa tu school holiday.. silap hari bulan le kalo g tmpat2 camtu time cuti sekolah.. hehee..




tak nak cite panjang2 dah.. layan je le gmbor2 kt sini k..
gmbr tak cun sgt.. biasa le camera tak power..
yang pasti kami sume enjoy.. nurin pun suka sangat.............


ni konon2 mcm frame gmbr le.. dlm tu obor2 sebenarnya..



muka ummi tak banyak sebab jadi tukang pegang camera..
babah lak sibuk dgn videocam.. camera ayoh e' lak separuh jln betri dah weak..



suka sangat dgn gmbr ni..






masuk suria klcc lak.. just masuk mothercare je..
mulanya nak makan kat sini tapi org ramai sangat.. perut sume dah nyanyi keroncong utk ana..





[<<  <  7  8  9  10  11  12  13  [14]  15  16  17  18  19  20  21  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net